NEN 3140 keuringen

Jaarlijks verplichte keuring

Naast onderhoud, installatie en storingen voeren wij ook gecertificeerd NEN 3140 keuringen uit op professionele keukenapparatuur. De Arbo stelt immers dat de door de werkgever beschikbaar gestelde apparatuur periodiek gecontroleerd moet worden middels een NEN 3140 keuring. Het uitvoeren van deze keuring vind meestal plaats tijdens het reguliere door Ambacht Grootkeukentechniek uitgevoerde onderhoud.

VERPLICHTE KEURING ARBEIDSMIDDELEN

Voorkom problemen met ARBO of verzekeringen

Ook voor de jaarlijks verplichte NEN 3140 keuring kunt u bij ons terecht. Wij keuren uw grootkeuken apparatuur volgens de NEN 3140 norm en zullen uw arbeidsmiddelen vervolgens voorzien van een keuringssticker en certificaat. Met een NEN 3140 inspectie bent u er zeker van dat uw werknemers veilig en verantwoord met het aanwezige elektrisch apparatuur hun werk kunnen doen. Zo voorkomt u namelijk problemen met de ARBO en uw bedrijfsverzekering.

Het uitvoeren van deze keuring kan plaatsvinden tijdens het reguliere door Ambacht Grootkeukentechniek uitgevoerde onderhoud.

WAAROM NEN 3140 KEURINGEN

Wat kunt u verwachten

De NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning. De strekking van de norm houdt in dat elektrische installaties of apparatuur veilig gebruikt moeten kunnen worden door de werknemer of bezoeker. Tevens dienen de (onderhouds-) werkzaamheden op een veilige wijze uitgevoerd te worden. Tijdens de keuring komen de volgende onderwerpen aan de orde.

Z

Personeel

Personeel dat werkzaamheden aan elektrische installaties uitvoert dient aan bepaalde vakbekwaamheidseisen te voldoen. Zij moeten periodiek geïnstrueerd worden over de gevaren van elektriciteit en de maatregelen die hiertegen binnen de organisatie zijn ingesteld.
Z

Organisatie

De elektrische installatie moet onder verantwoordelijkheid gesteld worden van een installatieverantwoordelijke. Indien werkzaamheden aan de installaties worden uitgevoerd, gebeurt dit onder verantwoordelijkheid van de werkverantwoordelijke.
Z

Tekeningen

Er dienen bijgewerkte tekeningen aanwezig te zijn van de installatie.
Z

Inspectie installatie en apparatuur

Onder verantwoordelijkheid van de installatieverantwoordelijke dient een document opgesteld te worden waarin omschreven is welke installaties en apparatuur geïnspecteerd dient te worden, de omvang van de inspectie en de frequentie hiervan. Bij de inspectie wordt o.a. gekeken naar de beschermingsmaatregelen tegen elektrische schok, thermische invloeden, veiligheidsketens en vluchtwegen.
Z

Werkprocedures

Voor een aantal specifieke werkzaamheden dienen werkprocedures opgesteld te worden. Het betreft het werken aan spanningvoerende of spanningsloze installaties.

VEILIG WERKEN

Waarom een NEN 3140 keuring door ons

Z

De keuring wordt uitgevoerd door een erkend keurmeester

Z

Grote kennis van hoe uw apparatuur werkt en wat te keuren

Z

Geen dubbele voorrijkosten

Z

Één bezoek; dus minder overlast en minder kosten

Z

Centrale rapportage van onderhoud en keuring

Voor al uw NEN 3140 keuringen

Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Vraag vandaag nog een vrijblijvend offerte aan.

Start Chat
1
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?
Hallo en welkom bij Ambacht Grootkeukentechniek.

Wij zijn u graag van dienst!
Klik op Start Chat en stel uw vraag aan één van onze medewerkers.